Nä Idag Ska Jag Bara Slappa!

Ja så är det jag ska nog hyra en film och köpta lite saker för att sedan bara sitta hemma och mysa förfan.

Haha nä men det är det jag planerar i alla fall men jag är på för andra förslag men jag orkar absolut inte ta bussen in till stan idag så det får vära runt här jag bor isåfall. Ja anledningen till att jag vägrar ta bussen är att igår när jag skulle ta bussen till stan för att träffa en vän så först var den försenad 25 min eller nä bussen var inte sen utan det stod bara "ej i trafik" på den. Detta var inte bara en buss utan det var 2 bussar till så då fick jag ta den fjärde bussen och allt gick bra med bussresan förutom dom sista 3 hållplatserna där det egentligen tar 2 min att åka så tog det F**king 15 min.

gawd så nej inga bussresor idag!
//Jesper Molin

God Morgon!

Ja Nu har man vaknat i sin mörka lägenhet klockan 20 över 5 på morgonen och jag tänker så snabbt det föregångna dygnet hade gått.. Alltså jag sov ganska dåligt igår natt så jag vaknade 04 på morgonen och man har varit i full gång hela dagen.

Men jag har haft en otroligt trevlig dag ändå då Kevin kom hem till mig och bjöd på frukost och sedan la oss för att lyssna på brunchrapporten på P3. Efter Det så stack vi ut och åt lite träffade upp några vänner och fikade.

Så jag har varit igång hela dagen och jag försökte hålla mig vaken så länge som möjligt tills jag däckade helt vid 23 men det var ändå skitbra tyckte jag.

//Jesper

IphoneBilder December


//Jesper Molin


Fint Att Man Inte Kan Sova

Eller jag har inte äns försökt men ja så går det när man inte sover om nätterna men på dagarna istället.

Just nu i skrivande stund så är klockan 06:22 och nu idag ska jag lämna tillbaka några filmer jag har hyrt på hemmakväll. Sen efter det kommer jag handla mat till mitt tomma kylskåp och därefter det så ska jag börja måndagsstäda!

Sen om jag har tid kanske jag ska träffa några vänner men om det inte blir så kan jag börja planera nya photoshoots för jag har inte fotat på ett tag och jag känner att om jag ska bli klar med min portfolio innan april så måste jag verkligen skynda på!

//Jesper Molin

Ett Perfekt Sett Att Länka Andras Bloggar I Kommentarer

Jag Tänkte att jag inte behövde dölja länken här för jag tyckte faktiskt om den bloggen hahaha. Men ja detta är en perfekt kommentar där man länkar någon annans blogg. Jennifer här har sett att jag har intresse för foto och därav länkar en fotoblogg, inte en random blogg där någon har frågestund..

Nu kanske det finns en risk att denna jennifer kanske äger denna bloggen fast bara säger att hon heter något annat för att det inte ska se ut som reklam.

men ajja vem har dött av lite gratisreklam ;)

//Jesper Molin

Jag vet att detta är spam men ajja...

Fredrik - Trilogi

Sjukt fint och mysigt album som passar vintermörkret och i ipodens hörlurar bland alla springande människor i mellandagsrean...

(tryck bilden för att komma till spotify)

 

//Jesper Molin


Inspiration För Natten..

Det är inte själva 70-talet som inspirerar mig utan mest det grafiska språket. Stora fält med enskilda färger mycket geometri och annat bildspråk. Jag älskar även dom lite avdankade färgerna som om dom skulle varit solblekta i ett antal år.

 

Jag Tänker för mig själv att jag vill göra något liknande i foto, lite mer teatraliska bilder som ser ut som dom är tagna från en händelse eller en film, det ska se ganska uppställt ut och igenomtänkt. Nästan lite falskt.

 

Fast det kanske är en ganska konstig inspiration men ajja.

 



//Jesper Molin


Söndag Åh Söndag

Hej det har varit en massa händelser nu efter julen så bloggen har jue kommit lite i kläm tyvärr. Men dom senaste dagarna har varit sjukt roliga och även den tiden som firades med släkten.

Lillejulafton:

Ja denna dagen var lite galen för min pappa ringer och väcker mig och säger att vi inte kommer kunna fira jul med släktingarna idag just att alla medier i skåne säger att det inte är säkert att man kommer fram på alla skånes vägar på grund av snökaoset... men jag sa till pappa att det var värt att prova ändå och så gick han med på det. Tillslut kom vi fram och vi åt julmat och hade en massa trevligt, i julklappsöppningen fick jag 600 kronor på weekday och konsertbiljetter till The Ark konserten på KB så jag blev otroligt glad.

Julafton:

Denna dag firades med en av mina bästa vänner och hos hans familj just på grund av att annars hade jag suttit hemma ensam på julen och denna vännen är verkligen nära mig. och här bjöds det på ungersk julmat och till det blev det djupa konversitioner om världenm i allmänhet.

Nu är ju inte detta allt som har hänt mig just att det saknar en dag men alla stora helgerna är jue över så bloggen fortsätter som vanligt!
//Jesper Molin

Vad Jag Vill Ha Av Weekdays Vår/Sommar Kollektion

Här Blev jag faktiskt sugen på dom fula byxorna... och jag älskar gult så tröjan tycker jag är helt fantastisk.

Till Vänster: Jag förstår verkligen inte varför weekday har börjar göra så otroligt fula byxor... verkligen.. men jag tycker dock att töjan är helt okej och jag skulle faktiskt vilja ha den. Till Höger: Jag är mest förälskat i skärpet men outfiten fick mig faktiskt att vilja ha ett par vite jeans i sommar men det blir nog inte så. Dock skorna stannar min blick på och jag skulle gärna vilja ha dom xD

 

//Jesper Molin


Har Varit På En Jättemysig Middag Hos Oscar

Ja jag har nästan precis kommit hem efter att har varit hos min vän Oscar. Han hade bjudit över en del vänner hem till hans lilla lägenhet och serverat julmat för oss och det var otroligt trevligt.

Efter maten så fick vi även dessert och kollade på svensk julfilm, kanske inte det bästa men filmen var rätt bra men jag hade oerhört trevligt i alla fall och ja jag tog bilder så dom lär komma upp imorgon :D
//Jesper Molin

Min Kamera Historia

Hej! Jag hoppas att alla vet att det är inte kameran som gör fotografen och att det inte är bäst att börja med en riktigt proffskamera alldeles från början utan att stegvis gå uppåt så man inte tar vatten över huvudet.
Jag tänkte då att jag kunde dela med mig av dom kamerorna jag har haft genom åren och lite vad dom gjorde för mig i min utveckling.

Sony a100 : Detta var min första systemkamera som jag fick julen 2007 och även om jag idag inte skulle vilja röra denna kameran så är jag otroligt glad att jag fick denna kameran för visst bilderna blev inte dom bästa men jag såg inte det i början utan när jag hade gått förbi perioden att bara plåta vardagliga saker så började jag få känslan för att fota så gav denna kameran mig intresset att göra bättre ifrån mig genom mer träning.


Efter en tid till julen 2009 så fick jag min nästa kamera Canon Eos 500D (och denna gången betala jag hälften då kameran var betydligt dyrare) och den gav mig mer utrymme att utvecklas då kameran i sig var mycket mer komplex än den förra och denna kameran förstärkte även min fotokänsla då jag hur hemskt det än låter "växte ifrån min lilla gamla kamera"


Canon EOS 5D Mark II : Jag trodde aldrig att jag skulle ha denna kameran eftersom den var så dyr men jag var tvungen och köpa en ny kamera då jag hade inbrott i juni 2010 och jag hade börjat göra fotojobb så jag hade ett behov att ha en kamera till hands och vid denna tidpunkten visste jag att fota var något som jag verkligen ville göra så jag tog pengar från mina besparingar och köpte denna kameran som jag är så otroligt nöjd med och den gr mig så oerhört tacksam att jag FICK en kamera för några år sedan som fick mig att inse denna passionen jag har för foto

//Jesper Molin.


Hur Jag Har Utvecklats I Foto.

Alltså detta är bilder från dom photoshootsen jag är mest nöjd med undet ett tidsspan mellan juni i år och tidigt 2009 och jag har inte visat mina nya bilder för någon än på grund av att dom ska publiceras i en tidning inom snar framtid så dom kan jag tyvärr inte visa än men jag kan ialf visa lite smått hur jag har utvecklats i mitt arbete med modeller.

Jag Tänkte visa dom här bilderna här bilderna för att visa er att övning ger färdighet och tyvärr så kan ingen ge er taland eller något sådant men ni kan själv lära er hur ni utvecklar en egen stil och utvecklar er dolda talang. För jag trodde aldrig att jag skulle bli duktig inom foto i början men med tiden så har jag verkligen sett att detta är något jag vill göra i resten av mitt liv och låt er inte slås ner av era bilder utan det är bara att öva som jag har gjort.

Denna bilden togs tidigt 2009 och man ser inte på denna lilla bilden men denna bilden var tagen i Auto och det är väl därför det blev ett hyffsat resultat men jag använde ingen reflexskärm eller något sådant som hade kunnat underlätta denna fotograferingen och jag hade kunnat använda ett lägre ISO tal.

Denna bilden togs någon månad efter föregående bild det fotades när det var ganska mulet ute som gjorde ljuset ganska jämnt över hela modellen fast här använde jag heller ingen reflexskärm men det uterummet som det fotades i var väldigt ljust i både golvet och väggarna så det blev bra ändå. Men om det inte hade varit ljusa väggar/golv så hade bilden inte blivit såhär duglig utan det var ett ganska så mycket ett luckyshot då jag inte täntke över det tekniska så mycket.

Denna bilden togs mot slutet av 2009 och här hade jag lärt mig använda manuellt mycket mer smidigare och hade mer kontroll över ljuset och det tekniska i kameran men jag ser i alla fall en stor förbättring mellan här och det andra. Bilden är inte så mycket bättre men hade mer kontroll över vad jag gjorde.

Denna bilden togs tidigt 2010 och här är det bara naturligt ljus men det var något jag ville ha med mening då jag visste att jag skulle ha en så ganska drastig redigering.

juni 2010

här er det bara en enkel studio bild under den tidan jag tränade i studion och här under denna tiden hade jag nog lärt mig en hel del om kamera kontroll.

 

Jag säger absolut inte att allt jag gör är perfekt utan mer att jag utvecklats hela tiden genom träning, När tiden kommer så tänker jag visa mina senaste foton som bara ligger i min dator och väntar på att visas för allmänheten.

//Jesper Molin


Haft En Riktigt Trevlig Dag.

Jag har haft besök här hemma idag och denna personen väckte mig imorse för att fråga om han fick komma lite tidigare hem till mig och det vara bara bra för jag hade ändå inget bättre för mig. vi satt här en stund och senare drog vi till lund och fikade lite och hade mysigt.

Sen så åkte jag tillbaka till malmö och drog till en liten inflyttningsfest där man fick träffa personer man inte hade träffat på ett tag och när jag skulle hem så var det så otroligt kallt så det inte var sant.

Men i alla fall så är man hemma nu och myser i sängen framför tvn!

//Jesper Molin

Jag Saknar Sommaren.... Lite..

Visst jag älskar vintern så oerhört och det är min favoritårstid men det sociala livet blir lidande för man kan inte umgås ute på samma sett. Om man ska umgås ute så måste man nästan sätta sig på ett fik om inte vill frysa ihjäl...


Här är ialf några bilder från i sommras på två stycken av mina riktigt goda vänner :D


Jag och Athina


Linn (http://cigghoran.blogspot.com/)

Jaja det är i alla fall bara 6 månader till in 19 årsdag hahaha och det är jue då sommaren börjar.. jag borde chilla ändå.. Vintern är fortfarande mysig.

//Jesper Molin

Elände!

Elände! Elände! Elände!

Jag ligger här med magont för jag har ätit för mycket mejeri produkter och mitt internet är så otroligt långsamt denna kvällen. Så jag hoppas verkligen att allting har gått över tills imorgon för jag ska träffa en fin människa och göra roliga saker. Även så har jag skickat in en massa plugg idag så jag behöver jue inte stressa mer. Så magonten borde inte hindra mig egentligen för jag kan ta det lungt och vänta ut smärtan och internetet? Jag kan jue läsa en bok om det skulle vara så irriterande.

Men nej jag vill ha tillbaka min orginella internet-hastighet!!!!

//Jesper Molin

Jag Är Hungrig.

Snart ska jag gå och handla lite skräpmat inför min måndagsmyskväll.

Jag har städat hela dagen och nu är det äntligen rent och fint! oj nu måste jag verkligen gå! hejhej!

 

// Jesper Molin

 


Så Otroligt Duktigt Av Mig!

Nej jag har inte gått upp nu.. Tyvärr..

Saken är att jag har varit vaken fram tills nu för jag var så duktig och sov till klockan 17:30 igår men jag ska snart hoppa in i dushen, ta en kaffe och göra frukost för att sedan börja med min dag. Jag kommer vara så otroligt trött imorogon när det börjar närma sig 17 igen men jag får väl uthärda det och försöka ha ett regelbundet koffein intag under dagen så jag klarar mig att lägga mig relativt bra ikväll.

duktigt jesper...

//Jesper

Föresten Så Följ Min Blogg På Bloglovin!






Follow my blog with bloglovin







Den Sista Sevärda Musikvideon För 2010

Jag delar med mig av Scissor Sisters nya musikvideo till deras singel Invisible Light och visst jag är inget stort fan av Scissor Sisters men när jag lyssna på ders senaste skiva (Night Work) så var det denna som hamna i mina spotifylistor och blev del av mina mest spelade låtar på LastFm. När videon kom så tänkte jag mig inte alls att videon skulle bli såhär men det var verkligen en fullträff för mig då stilen på musikvidoen älskar jag.

Jag älskar stilen på själva filmandet, känns lite retro och lite psykadeliskt och så dåligt producerat så det blir hur snyggt som helst. Videon är mer visuell än handling men det passar låten så oerhört bra så att den inte behöver ett särskilt sammanhang.

En av dom bästa musikvideorna för 2010 säger jag bara!

 

//Jesper Molin

 


Hej Mitt Namn Är Jesper!

Hej mitt namn är jesper och jag välkomnar er till min tusende blogg.

Jag har haft så otroligt många bloggar och jag känner nu att det är dags att börja igen för jag har förlorat min fotolust och bloggen var det stället där jag fick mest kritik (både bra och konstruktiv) så jag testar bloggen igen som ett bra medie för att komma ut igen.

Jag tycker även om att skriva så det ska bli otroligt skönt och börja skriva igen såhär kommer det komma en del.

Lite om mig:

Jag avslutar imorgon min nästsista termin i gymnasiet där jag läser Foto men inriktning Mode och reklam. Många frågar mig om jag verkligen vill jobba inom foto och jag kan säganu direkt att det är min dröm . fast foto är inte mitt enda intresse utan musik med men jagh skapar tyvärr inte musik utan bara lyssnar men varje gång jag inte behöver vara social så har jag alltid ett par hörlurar i öronen.

Vi hörs och ha det bra!

//Jesper Molin

RSS 2.0